LRV

Langzaam Rijdend Verkeer

1510064943_LRV staand.jpgVoor de agrarische markt is het van groot belang dat "gezien worden" het voorkomen is van ongevallen. Vooral in het voor- en najaar is er veel bedrijvigheid in de landbouw.  Agrariërs zijn tot laat in de avond druk bezig, veelal op onverlichte wegen. Landbouwvoertuigen uitgerust met retroreflecterende borden zullen sneller herkend worden door de overige weggebruikers. 

Reeds geruime tijd is Mazon met haar LRV borden en -stickers voor lange- en uitstekende lading
en maximum snelheidsstickers een begrip op de Europese markt. 
Naast de standaard borden levert Mazon tevens producten volgens klantspecificatie.

Het LRV bord dient aan de achterzijde gemonteerd te worden (idem bij aanhangvoertuigen).

Montage hoogte :

Ten minste 0,25 meter (onderrand) van de grond. Maximaal 1,5 meter hoog (bovenrand).

Moet het bord geheel recht gemonteerd worden ?
Het bord mag in haar as iets naar achteren hellen (max. 15 graden uit de verticale as en max 30 graden uit de horizontale as).

Zichtbaarheid bord :
In speciale gevallen (bijv. wegens constructie van het voertuig) is het toegestaan dat maximaal 10% van het bord afgedekt is  (zo mag dan bijv. een stuk van het voertuig net voor het bord uitsteken).

Mazon bord:
Mazon levert het bord standaard met 2 overdekte gaten; indien men deze gaten wil gebruiken kan het bord daar geschroefd worden.  Om de montage volgens de wetgeving zo makkelijk mogelijk te maken, leveren wij daarvoor ook de daarbij passende beugels (waarop het bord geschroefd kan worden) .
Verder leveren we dan ook de steunen die  op het voertuig gemonteerd kunnen worden; het LRV-bord (gemonteerd op de beugel) kan dan eenvoudig in de steun geplaatst worden, die zich daarna vastklemt.