ECE 70-/01

Sinds de jaren 90 zijn de ECE 70 markeringsborden geleidelijk aan in Europa ingevoerd.  In het nieuwe Milennium heeft zich een upgrade voorgedaan:  ECE 70-01: hierin worden de eisen verscherpt. Dit Amendement 01 is al verplicht in enkele United Nations verbonden landen, zoals Italië en Frankrijk. ECE 70-01 geeft twee opties:  of de borden zijn  reflecterend & fluorescerend (RF) of geheel reflecterend (RR). Deze borden hebben de hoogste reflectie-/zichtbaarheidsgraad die tot nu toe mogelijk is in de retroreflecterende folietechnologie. Mazon heeft daarvoor ook alle benodigde E-keurmerken. Deze nieuwste generatie zal voor nog meer uniformiteit en veiligheid zorgen binnen Europa !

1508318739_1499233945_14.jpg

De borden dienen aan de achterzijde gemonteerd te worden (ook getrokken voertuigen). Gestreepte borden geven aan dat het een gemotoriseerd voertuig is (vrachtwagen); ook wel aangeduid met "T"-borden  (vanuit het Frans: "Truck"). Omrande borden geven aan dat het een getrokken voertuig is (aanhanger); ook wel aangeduid met "R"-borden  (vanuit het Frans: "Remorque"). 

1517310412_samen37.880.00.jpg
Het Reglement is van toepassing voor voertuigen > 3,5 ton. 

Wij kunnen afwijkende maten (binnen de normen uiteraard) produceren en desnoods elk gewenst gatenpatroon aanbrengen. Onze productie is vrijwel geautomatiseerd en met behulp van een aantal lamineerstraten hebben wij een zeer grote capaciteit.

Bij ECE 70-01 praten we over een microprismatische folie. Hier worden er i.p.v. glaspareltjes kleine kunststof reflectortjes toegepast. Door de zeer specifieke geometrie van deze reflectoren wordt een reflectie gehaald die ca. 2 maal zo hoog is als bij een standaard klasse 2 folie (ECE 70). Een verder voordeel van dit materiaal is dat het vele malen robuuster is dan het glasparelmateriaal.